Alla inlägg den 8 mars 2013

Av Emma - 8 mars 2013 01:30

19/2

Efter ett par langa dagar pa bussen kom vi antligen fram till Franz Josef dar vi hade tre natter och fick antligen slippa sitta pa rumpan hela dagen! :) Det blev langa promenader i den fina naturen for att vaga upp for att stillasittande.


Andra dagen skulle vi ha akt upp pa glaciaren men det var for molnigt sa vi fick vanta och hoppas pa nasta dag. Egentligen skulle vi ha gatt hela vagen upp pa glaciaren och haft en heldagstur men sen ungefar nio manader har det vart ett hal i vagen sa de har fatt lov att gora om turen till en tretimmarstur dar man flygs upp och ner igen i helikopter.

Som tur var klarnade det upp lite till nasta dag sa vi kunde hoppa in i helikoptern och flyga upp. Val dar fick vi stora "broddar" (snarare hakar) att satta fast under skorna och blev manade att ga FORSIKTIGT! snart hade vi alla fatt pa oss vara hakar och vi borjade sakta men sakert vandra runt snon/isen. vi var den forsta gruppen for dagen sa var guide var tvungen att hacka upp en stig sa det inte skulle vara for halt, darfor gick det sa sakta men det gjorde inte sa mycket, vi fick gott om tid till att titta runt och ta kort istallet. Snart kom vi fram till ett hal i en vagg av is och guiden klattrar in och sager at oss att folja efter.. Det har hade vi inte forvantat oss! Men det var jattehaftigt, tunneln var helt gjord av glansis och det var helt blatt dar inne. Lite svart att ta sig fram dock, eftersom det var GANSKA halt..

Snart var vi ute igen och fortsatte var svala vandring. Vi fick ocksa ta oss igenom en "isravin" jattehoga vaggar av is och det var inte bredare an en fot!

Tre timmar senare var vi nere i dalen igen och kontrasten till morgens kyla och temperaturen pa glaciaren marktes direkt vi hoppade av helikoptern och vi kastade av oss jackor och mossor i den varma solen.

Vi at lite lunch och gick sedan till ett spa dar de hade tre varma pooler, 36, 38 och 40 grader och efter lite mer an en timme i det varma vattnet var vi helt slut sa vi gick hem och dog lite grann innan det bar av vidare mot Wanaka nasta dag.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bilder


Ovido - Quiz & Flashcards